Skippa klyschorna i jobbansökan

Många är det som sneglar på nytt jobb, men för att få jobbet gäller det att man man först överlever en jobbintervju med bravur. Då finns det mängder av tips, och ett är att man ska försöka få bort klyschorna.

Är du driven, kreativ, ansvarsfull eller kanske alla tre? Och skriver du ut det i ditt cv? Då gör du som otroligt många andra människor. För, många tror att om man inte skriver att man är driven och ansvarsfull så tror nog arbetsgivaren att man är det motsatta, alltså, en glömsk latmask. Men, riktigt så är det inte, och vad det handlar om är att man ska försöka få arbetsgivaren att inse att man är allt av detta även fast man inte säger det med dessa klyschor. Veckans Affärer har listat de tio värsta klyschorna, här är dem:

  1. 4188356-head-puzzle-shows-slipping-ideasDriven

  2. Kreativ

  3. Passionerad

  4. Strategisk

  5. Betydande erfarenhet

  6. Ansvarsfull

  7. Expert

  8. Motiverad

  9. Analytisk

  10. Bred erfarenhet

Handen upp alla som haft med  nästintill alla av dessa punkter i sitt cv? Vad som händer när man använder sig av klyschor, speciellt i ett sammanhang som en rekrytering är att orden blir innehållslösa då rekryteraren sett dem så många gånger. Bättre är då att väva in dem i en berättelse eller att tänka till med lite kreativitet. På exempelvis www.nyposition.se går det att söka jobb och även få en större förståelse för hur man bör tänka. Visst vore det tråkigt om man förlorade jobbet enbart för missförstånd. Ord ska aldrig vara i vägen, utan de ska vara bryggor.