Sadla om och bli säljare

Många börjar tycka det är dags att sadla om när de jobbat på ett och samma ställe i ett par år utan att det har blivit någon märkbar skillnad på lön eller arbetsuppgifter. De allra flesta arbetsgivare känner till detta och använder den vetskapen på olika sätt. En del väljer att tillämpa hög personalomsättning i hopp om att hålla nere på lönekostnaderna. Andra företag arbetar dynamiskt och vill gärna behålla sin personal så länge det går.

Är du själv sugen på att börja en ny spännande bana kan vi nu gladeligen rekommendera https://sectoralarm.se/jobb/forsaljning/ som ständigt utlyser tjänster. På deras arbetsplats arbetar man mycket med möjligheten att utvecklas och förbättras. De arbetar med kompetensutveckling på sin personal och man kan själv sätta upp en målsättning på löneutveckling – på så sätt ökar man chanserna att kompetensen inte läcker ut åt andra företag och behåller den kompetens som finns inom företaget.

Lönestatistik för säljare

En säljare kan tjäna mellan 25-45 000 kronor i månaden. Du kan själv kolla på statistiken för säljare i olika branscher på SCB.se. Ofta jobbar man provisionsbaserat men många företag erbjuder schyssta villkor där man får pengar för ingående sälj och sedan fortsätta få en procentdel för den vinst som säljet genererat.

När du ska byta jobb

Om du själv går i tankar på att göra ett karriärsteg åt en ny riktning är det bra om du anger dina mål för dig själv. Vilken lön vill du ha? Vilken möda är du beredd att göra för att nå det målet? Alla vill ha en hög lön, men det är inte alla som lyckas komma dit. Därför är det så viktigt att arbeta på en plats där den typen av samtal och öppning finns. I café.se kan du läsa om vad du ska tänka på när du vill ändra din bana.

Att vara medveten om sitt värde, våga fråga och sätta tydliga gränser från början är karriärexperternas viktigaste tips. Med dem kommer du komma långt.