Lär dig kassan

Att arbeta inom handel innebär många saker, inte minst för att klara av att hantera pengar och människor. Sedan 2010 är det lag på att alla verksamheter måste ha ett kassaregister, detta för att minska fusket med svarta pengar inom handeln. Därför är det bäst att som intresserad av att jobba i butik och liknande att man kan kassaregister och kan hantera pengar. Det som efterfrågas idag är alltid att ha kunskap med olika system men de flesta säger att kassavana är detsamma som att kunna alla system. kassa med pengar

När man tittar på handeln så finns det ett flertal olika butiker och sorters verksamheter som man kan jobba i och alla efterfrågar samma sak. Att kunna ha hand om kassan oavsett vad för sorts kassasystem som står där så ska man kunna dem basala delarna som exempelvis slå in rätt bord på en restaurang eller helt enkelt att dra ut kvitto. Att knappa in summa och växel är självklart viktigt men alldeles grundläggande, att kunna hantera kassan rätt och kunna reklamera, slå om och dra ut kvitto på rätt sätt kan helt enkelt vara en annan femma. Har man dock dessa delar bakom sig så är man klar för att stå i vilken handel som helst. Den 1 januari 2014 behöver till och med torghandlare ha ett korrekt kassaregister sedan ett förslag från skatteverket godkändes. Dock har alla stora handel haft kassaregister som ett måste och detta blir ett tillägg helt enkelt.

Varför kassan är viktig

När man jobbar inom handeln oavsett om det är en e-handel eller en faktiskt fysisk butik så är det viktigt att man har några egenskaper hos sig som helt enkelt kommer att underlätta arbetet. Kassan är den portal som dels överför pengarna in i kassan och till företaget, det är också kassan som avgör om allting stämmer ifrån inventarier och i bokföringen. Det har kommit till kännedom att vissa handlare inte erbjuder kassakvitto varje gång någon handlar, detta för att pengarna ska gå direkt ner i fickan och gå skatteverket förbi. Sköter man dock sin kassa så är det enklare att hålla reda på hur pengar kommer in och hur försäljningen ser ut. Attributen som är viktigt för den som står i en kassa i en butik eller liknande är:

  • Kassavana, det ska gå snabbt i kassan när man kommer in som kund och ska köpa något. Med cash it kassaregister enkelt och bra så lär man sig snabbt och kan alla nya funktioner. En långsam kassa skapar som förståeligt kö och irriterade kunder.
  • Social förmåga, att le och vara trevligt är oerhört viktigt och kunden ska aldrig komma ihåg dig som det där tjuriga kassabiträdet. Det är också en stor anledning till varför man blir anställd så går man till en jobbintervju för att stå i kassa och är på dåligt humör så kan man lika gärna vända i dörren.
  • Stress är något som långt ifrån alla som jobbar i butik behöver känna av, men det händer och när det händer så är det ingen höjdare att inte kunna hantera stressen. Därför är det extra viktigt att man kan det där med stresshanteringen.