Få stöd i arbetssökandet

När man blivit av med ett arbete eller när man vill komma in på arbetsmarknaden, är det första steget att skriva in sig på Arbetsförmedlingen för att hitta ett nytt jobb. När man väl gjort detta är det så att säga dags att börja leta jobb och det kan man göra på många olika sätt. Ett sätt är att söka via deras platsbank, men också att man ser till att söka arbeten via andra platsbanker och företag, alltifrån att göra en enkel sökning på Google som ”lediga jobb i Stockholm” till att uppsöka fackförbund. Men i den stora djungeln av arbetsplatser finns det också ett problem för många, och det är att man inte vet vad man ska söka för arbeten.

Få proffshjälp för drömjobbet

Att gå till Arbetsförmedlingen och be om hjälp i sitt jobbsökande är inget fel alls, snarare en hjälp på vägen. Samma sak att gå till SYO-konsulenter liksom att hitta en jobbcoach som kan hjälpa en till ett bra arbete. Det man kan behöva ha hjälp med är att skriva om sitt CV och sitt personliga brev så att det blir skrivet utifrån en själv och inte efter några mallar. En stödjande person vet om hur man förbättrar sådant, liksom att utforma ens talförmåga att ”säga rätt saker” på en arbetsintervju. Ju mer hjälp man får desto bättre blir ens eget självförtroende att lyckas. Kanske att man hittar intressanta jobb på Vaimo, eller att man söker sig till en bransch där man känner sig att man vill jobba i.

– Inom loppet av två timmar hade han fått ett jobb och inom ytterligare två dagar hade han över 100 jobberbjudande på sin telefonsvarare