Ergonomi är viktigare än träning

Det råder en stor träningshets nu i Sverige och på var och varannan fot när man vandrar längs gatorna kan man se träningsskor. Men, många är det som inte förstår att hur vi sitter och jobbar är lika viktigt som hur mycket vi tränar.

Ska du må så bra som du bara kan må så gäller det att du både rör på dig, äter rätt samt tänker på din ergonomi. För din kropp ska du bära med dig så länge du lever så då gäller det att den är i form och klarar av att ge dig det liv du vill leva.

Jobba rätt på kontoret

Fler och fler väljer att jobba på kontor, hela 12 % av Sveriges befolkning har ett yrke som handlar om att sitta framför en skärm i åtta timmar eller mer om dagen. Även om det är av största vikt att vi tar hand om oss och ställer krav på arbetsplatsen så är det många som väljer att inte göra något och man kan i en artikel läsa om att 20 % av tillfrågade i en undersökning svarar att de inte har tillgång till justerbara bord. Att ha ett justerbart bord så man får chans till att stå gör otroligt mycket på ens fysik och att man kan ta sig an arbetsdagen på ett mycket bättre sätt.

Vad många inte tänker på är att ergonomin är viktigare än träningen. Bara genom att få en genomgång i hur man ställer in bra kontorsstolar kan vara otroligt effektivt för hälsan och viktigare än att besöka gymmet efter jobbet. Både spänningshuvudvärk, nackbesvär och ryggont handlar mycket om hur man sitter i sin stol samt hur man har ställt in avstånd mellan skärm och tangentbord men även vilken lutning man har på sin skärm. Många bäckar små kan leda till stora problem, problem som innan de blir värre är enkla att åtgärda. Vill du både få ett sundare liv och bättre arbetsplats så ta en titt på Offix produkter som du enkelt kommer till om du klickar på bilden.