En lyckad konferens

De flesta företag anordnar då och då konferenser. Det finns en mängd trender när det kommer till konferenser och just nu finns exempelvis en teknisk plattform som gör att deltagarna på konferensen kan kommunicera enkelt med varandra.

3667274-portrait-of-business-people-at-a-conferencePå Internetworlds hemsida kan man läsa om ett par nya trender när det kommer till företagande och internet. En utav trenderna som man tar upp är termen internet of things, som innebär att man använder sig av ansluten och smart teknik. Exempelvis har det blivit vanligare att använda sig av en teknik som gör att deltagare på en konferens kan kommunicera med varandra via sin smartphone. Verktyget är en plattform för nätverkande och kan användas innan, under och efter konferensen. Den kan helt enkelt användas för att öka en konferensdeltagares mervärde.

Välj rätt plats

Den här nya tekniken kan alltså hjälpa till på konferensen att göra den mer värdefull för deltagarna. Men det är inte bara smart teknik som kan göra att konferensen blir lyckad. Det är minst lika viktigt att välja en bra plats att ha konferensen på. Exempelvis kan en skärgårdskonferens som skapar minnen var exakt det som behövs. Det kan ibland även vara värdefullt att ha konferensen utomlands så att alla deltagare får komma iväg från Sverige och den vanliga jobbmiljön ett tag. Läs mer.

En föreläsare som inspirerar

Ytterligare något som är viktigt för att konferensen ska bli lyckad är att man har en eller flera bra föreläsare. Har man anlitat en bra föreläsare kan hen ge kunskap, uppmuntra och få företaget att gå framåt. Dessutom kan det bli en rolig stund om framförandet är levande och underhållande. Att lyssna på en talare som brinner för något gör verkligen att man blir inspirerad.