Att trivas på arbetet

Idag är det allt vanligare att ha en terapeut, livscoach etcetera som man besöker regelbundet för att få råd, tips eller bara chansen att prata av sig med någon utomstående och opartisk. Förr i tiden förknippades att ”gå och prata med någon” med mental ohälsa. Att man mådde psykiskt dåligt och behövde prata med någon för att bli bättre. Idag är bilden av coacher och terapeuter tack och lov en helt annan. För några år sedan vände den förlegade bilden, av att gå i terapi eller hos en coach, från något som sågs som lite tabu till att helt plötsligt bli något häftigt och modernt. Helt plötsligt skulle alla ha en egen terapeut, livscoach eller psykolog att gå till.
 
Två män pratar framför laptop

Coaching

När man pratar om att få coaching eller vägledning tänker man ofta på personlig utveckling av olika slag. Idag är det dock väldigt populärt att ta hjälp av en arbetscoach för att trivas bättre i sitt arbetsliv. Det kan handla om att byta bana och sadla om till en ny tjänst eller bransch eller att man helt enkelt har ett behov av utmaning och nytändning i den tjänst man redan befinner sig i.

Ibland trivs man alldeles utmärkt med både arbetsuppgifter och kollegor men känner ändå att något fattas och att man inte känner sig så entusiastisk och glad som man borde göra när man går till arbetet. Att ha en jobbcoach att bolla idéer med kan då vara skönt.

Ibland kan det vara en så enkel sak som att man inte helt och hållet trivs i den arbetsmiljö man sitter i. Bara att köpa in lite blommor till kontoret, snyggare musmattor, nya gardiner, en skönare stol etcetera kan göra att man känner sig gladare och mer till freds när man är på arbetet. Om inte det hjälper kanske man borde förändra sina arbetsuppgifter lite eller helt byta bransch? Oavsett så kan det vara skönt att prata med en coach som är expert på att lokalisera och lösa problemet. Lycka till!